Universitati si colegii din SUA care acorda burse sociale studentilor romani

Am scris recent despre oportunitatile de finantare pentru cei care studiaza in SUA la nivel de facultate. Din pacate, in prezent nu exista o lista centralizata cu universitatile din SUA care acorda ajutor financiar sub forma de bursa sociala studentilor internationali. Exista o baza de date aici care cuprinde toate universitatile care acorda ajutor financiar studentilor straini, insa acest ajutor financiar poate fi sub forma de imprumut sau angajare in campus.

Asadar, impreuna cu alti cativa colegi de la LSRS am pus la punct o mica lista cu cateva dintre scolile care acorda astfel de burse. Tineti minte ca doar pentru ca o scoala acorda burse nu inseamna ca acorda burse totale – e posibil ca, de exemplu, bursa sa acopere numai jumatate din costuri. Acestea nu sunt toate – sunt doar cele pe care le cunoastem noi. Asadar, lista e in continua extindere. Daca stiti universitati/colegii care acorda astfel de burse romanilor anuntati-ne si le vom adauga la aceasta lista.

Scolile sunt listate in ordine alfabetica, si pentru unele am pus si anumite mentiuni. Pentru definitia notiunilor de need blind si full need, va rog cititi aici.

 1. Amherst College – need blind pentru studentii internationali
 2. Bard College – aplicati si pt Distinguished Science Scholar daca vreti sa faceti matematica sau stiinta. Acopera tot tuitionul – $40,000
 3. Berea College – garanteaza ca studentii nu platesc nimic in primul an, si in anii urmatori li se cere $1000/an.
 4. Bates College
 5. Beloit College
 6. Bowdoin College
 7. Brown University
 8. Bryn Mawr College
 9. California Institute of Technology
 10. Colby College
 11. Colgate University
 12. Columbia University
 13. Cornell University
 14. Dartmouth College – need blind pentru studenti internationali
 15. Davidson College – are o politica prin care nu include imprumuturi in pachetele de ajutor financiar
 16. Duke University
 17. Gettysburg College
 18. Grinnell College
 19. Hamilton College
 20. Harvard University – need blind pentru studenti internationali
 21. Harvey Mudd College
 22. Johns Hopkins University
 23. Lafayette College – full need, dar pachetele includ imprumuturi (acestea sunt mici, in general sub ~$5000)
 24. Lehigh University
 25. Massachusetts Institute of Technology – need blind pentru studenti internationali
 26. Middleburry College
 27. Mount Holyoke College
 28. Northwestern University
 29. Occidental College
 30. Pomona College
 31. Princeton University – need blind pentru studenti internationali
 32. Reed College
 33. Soka University of America – daca venitul familiei este sub $60,000 anual (brut) studentul nu trebuie sa plateasca taxa de scolarizare. Trebuie sa plateasca in schimb caminul si cazarea, cheltuieli pentru care se poate face un imprumut.
 34. Skidmore College
 35. Smith College
 36. Stanford University
 37. Swarthmore College
 38. University of Chicago
 39. University of Pennsylvania
 40. University of Richmond – ofera si o bursa de merit integrala indiferent de specializare, insa pentru acea bursa trebuie aplicat pana la 1 decembrie
 41. Vanderbilt University
 42. Vassar College
 43. Washington and Lee University
 44. Wellesley College
 45. Wesleyan University
 46. Williams College
 47. Yale University – need blind pentru studenti internationali

S. Andrei Anghel
La momentul publicarii acestui articol (17 noiembrie 2010) – student anul 3, Universitatea Harvard, specializarea Biologie Moleculara si Celulara. Coordonator proiect “Mentorat pentru elevii de liceu”, LSRS)

This entry was posted in burse and tagged , , , . Bookmark the permalink.

14 Responses to Universitati si colegii din SUA care acorda burse sociale studentilor romani

 1. Pingback: Finantarea studiilor in SUA la nivel de facultate | Mentorat LSRS

 2. Daniela says:

  As adauga si Reed College – need blind

 3. Oana says:

  Si Amherst e need-blind pentru internationali!

 4. Enescu Lucian says:

  Salut. Nici nu stiu cum sa incep. Am atatea intrebari. Povestea mea e una tipica: parintii nu au bani si eu mi-am propus sa studiez in state. Sunt in clasa a 11-a, am 18 ani si joc basket. Media mea generala in liceu(pana acum, cu aproximatie e 9.15). O sa incerc sa fiu cat mai scurt. As putea sa obtin o bursa care sa ia in calcul cumva faptul ca ma descurc binisor in liceu si ca joc basket de 6 ani? Am facut si cateva activitati extracuricurare la care am obtinut diplome. Stiu ca sunt putin in urma cu programul si , daca se poate, as dori sa stiu ce trebuie sa fac ACUM. Am inteles ca trebuie sa dau examenul SAT si Tofel. Nu stiu mai multe si deasta caut ajutor. Informatiile de pe site-ul asta sunt foarte interesante si utile dar cred totusi ca as avea nevoie de un mentor care sa ma indrume pas cu pas. Multumesc.

 5. Alina says:

  Mai sunt asa:
  Occidental College – full need
  Pomona – full need
  U Chicago – full need
  Washington and Lee – full need
  Harvey Mudd – full need
  SOKA University – full need
  Berea College – din cate am inteles, accepta cate un student din fiecare tara, in primul all e full ride, dar in anii urmatori trebuie platiti $1000

  • mentorat says:

   multumim Alina! Le-am adaugat pe toate in lista (cu o mentiune ca Soka University of America nu specifica nicaieri ca e full need pentru studentii internationali)

 6. Catalina says:

  Buna. Sunt interesata de admiterea la o facultate cu specializare in arte plastice. Ce ar trebui sa contina potofoliul/CV-ul meu?
  Care universitati sunt cele mai recomandate?

  • mentorat says:

   Salut,

   In SUA nu cred ca vei gasi multe universitati cu specializare “practica” in arte plastice. Adica vei gasi probabil chestii de genul “Visual Sciences”, dar acolo faci cursuri ca la oricare alta specializare – scrii eseuri, dai examene etc. Nu stiu daca asta cauti tu, dar pentru ca in SUA sistemul este de “arte liberale” inseamna ca nu vei invata o meserie sau o profesie in facultate. Asta nu ar trebui sa te descurajeze neaparat: noi avem o colega romanca care termina anul asta care a avut expozitii de pictura la o galerie de arta, a scris si regizat o piesa de teatru care s-a bucurat de un real succes etc. Asta pentru ca in SUA ce faci in afara salii de clasa conteaza foarte mult, si ai foarte multe oportunitati in acest sens. In ceea ce priveste CV-ul, cam aceleasi lucruri care sa contina si la altii: performante scolare si performante extra-scolare. Desi presupun ca la tine ar fi mai multe extrascolare, pentru ca nu exista olimpiada de arte plastice in liceu (sau exista?)

 7. cristina says:

  buna!

  Numele meu este Cristina si vreau sa aplic la o universitate in America.( de nord , preferabil)
  Am vazut ca tu ( dumneavoastra ) esti /sunteti la Harvard ceea ce mi se pare extraordinar . Felicitari !

  Nu stiu daca procedez corect dar imi las id-ul si as vrea tare mult sa vorbim pe larg deoarece am foarte , foarte multe intrebari…

  cristina5991@yahoo.com

  P.S. Voi reveni peste cateva zile ( poimaine am teza la mate ) si daca nu se poate ce am cerut mai sus o sa imi incep romanul de intrebari aici 🙂

 8. Dia says:

  Buna!
  Anul acesta am terminat clasa a 10-a si ma gandesc de mai mult timp sa aplic la o universitate din SUA.
  Pentru inceput cred ca ar trebui sa mentionez ca vreau sa merg la Medicina.
  Bursele de mai sus sunt valabile si pentru Medicina?
  Si as mai avea o intrebare, adica mai bine spus, as vrea sa-ti cer parerea in legatura cu aceasta problema. Media mea generala e 10, vorbesc engleza fluent si ma descurc bine si cu gramatica, si joc volei de ceva timp. In schimb, la olimpiada de biologie am doar un locul 3 la judeteana ( clasa 9) , respectiv mentiune tot la judeteana ( clasa 10), si am un locul 3 si o mentiune la un concurs national de matematica plus inca niste proiecte extrascolare. Crezi ca as avea vreo sansa de a intra la o universitate ca Harvard sau Princeton?
  Multumesc anticipat pentru raspuns.

 9. horia says:

  Am vazut ca nu apare pe lista si nu m-am lamurit de pe siteul lor: Berkely dau vreo bursa?

 10. Diana says:

  Hi,
  Vad ca ultima actualizare e din 2011..si acum e 2013….oricum ma intrebam pt scolile care nu au ajutor social..exista un imprumut pe care as putea sa l fac pt a studia acolo…adica ai mei nu au bani si cei din america imi cer un cont care sa demonstreze ca pot sa mi platesc scoala si abea de la anul sau din al doilea semestru sa obtin ceva bani de la ei..
  deci intrebarea mea este as putea sa fac eu din ro un imprumut pt 4 ani de scoala si sa i restitui dupa ce termin si mi gasesc un job..??

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *